Monday, November 10, 2014

ကင္မ္ခ်ီ ျပဳလုပ္နည္း - Sabai Sabaydar Sofee





ကင္မ္ခ်ီ ျပဳလုပ္နည္း

၁။ မုန္ညႇင္း ( ၁ )ထုပ္ကို နွစ္ျခမ္းခြဲ၍ ဆား၃ဇြန္းနဲ ႔ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ ( ၃ )နာရီအၾကာစိမ္ထားပါ။ တစ္ညစိမ္ၿပီးလုပ္ႏုိင္လွ်င္ ပို၍ေကာင္းပါသည္။
၂။ မုန္လာဥနီ ( ၂ )လံုးကို ခပ္ေသးေသးျခစ္ထားပါ။ ပန္သီး ( ၁ )လံုးကိုျခစ္ထားပါ။ မုန္လာဥျဖဴ ကိုလည္း ျခစ္ၿပီး ထည့္ႏိုင္သည္။
၃။ ၾကက္သြန္မိတ္ အပင္ေသး ( ၁၀ )ပင္ကို အပိုင္းေလးမ်ား ျဖတ္ထားပါ။
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ( ၁ )လံုးနဲ႔ ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္အရြယ္ အတံုးပါးပါးလွီးၿပီး ညႇက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၅။ င႐ုတ္သီးအပူမႈန္႔ ( ၂ )ဇြန္း၊ င႐ုတ္သီးအစပ္မႈန္႔ ( ၁ )ဇြန္း၊ သၾကား ( ၁ )ဇြန္း (သို႔) ထန္းလ်ွက္ခဲ ( ၁ )ခဲကို က်ိဳထည့္ပါ။ အသားမႈန္႔ ( ၁ )ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ ( ၁ )ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ။
၆။ ဂ်ဳံမႈန္႔ ( ၂ )ဇြန္းကို ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး ပ်စ္ေအာင္ က်ဳိထားပါ။

ကင္မ္ခ်ီလုပ္ရန္။

နံပါတ္ ( ၁ ) မွ ( ၆ ) ထိ ပါဝင္တဲ့အရာအားလံုးကို သမေအာင္ေရာႏွယ္ၿပီး ဆားရည္စိမ္ထားေသာ မုန္ညႇင္းနွစ္ျခမ္းကို အပိုင္းျဖတ္၍ျဖစ္ေစ၊ အျခမ္းလိုက္ကိုျဖစ္ေစ၊ တစ္ထပ္ခ်င္း အစာသြပ္ပါ။ အစားသြပ္ၿပီးပါက ဗူးတစ္လံုးထဲသုိ႔ထည့္ၿပီး မီးဖိုခန္းတေနရာတြင္ တစ္ညႏွပ္ထားၿပီးမွ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ သိမ္းထားပါ။ ( ၃ )ရက္ခန္႔ထားၿပီးပါက ကင္မ္ခ်ီကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ၿပီ ျဖစ္ပါတယ္။

မွတ္ခ်က္ - Sabai Sabaydar Sofee Facebook မွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္။

No comments: